Advies en aangifte

Ronteltap Belastingadvies en aangifte voor alle belastingen

Belasting Denk hierbij aan:
Inkomstenbelasting Koop, verbouwing of verkoop eigen woning; consequenties trouwen / fiscaal partnerschap en scheiden / uit elkaar gaan, ook bij een notarieel samenlevingscontract; emigreren; VAR en de opvolger daarvan; winst uit onderneming bepalen; urencriterium; ondernemingsaftrek; persoonsgebonden aftrek; bankrekeningen, overige bezittingen en schulden; heffingskortingen (zolang ze er nog zijn).
Vennootschapsbelasting Voor kleine bedrijven in de vorm van een B.V. moet aangifte VPB gedaan worden. De basis is de winstbepaling conform de inkomstenbelasting maar voor de VPB komt er steeds meer gedetailleerdere regelgeving bij. Bij meerdere B.V.’s die in een groep werken zijn van belang de regels van de deelnemingsvrijstelling en de fiscale eenheid.
Omzetbelasting Ondernemer of niet; kleine ondernemersregeling; vrijstellingen; BTW in de EU; aangifte voorbereiden.
Loonbelasting Werknemer of niet; klopt uw salarisstrook?; Werkkostenregeling; bijtelling privé gebruik auto. Wat zijn de regels van het gebruikelijk loon voor de aanmerkelijk belang houder, ook wel DGA genoemd?
Erf- en schenkbelasting Hoe de overdracht van uw vermogen aan partner of anderen te plannen; aangifte voorbereiden.
Internationaal belastingrecht Hoe bent u belast als u een tijd naar het buitenland gaat en u toch een financiële band houdt met Nederland? Denk aan de inkomstenbelasting maar ook de erfbelasting. Nederlands staat bekend om de vele (standaard)verdragen die gesloten zijn met andere landen om dubbele belasting te voorkomen. Hoe wordt die voorkoming berekend?